NOVINKY - datum: 7.7.2005

Nevydařený závod MMČR Horní Újezd 2.7.2005:  Do Újezda jsme přijeli ráno po předchozí propršelé noci. Poprchávalo ještě dopoledne. Organizátoři závodu, ale přesto rozhodli, že se závody pojedou. Zkrátili trať na třech místech, takže si myslím, že délkou nesplňovala normy a jezdci se brzy promíchali s jezdci o kolo. Vznikly tak různé spory a rvačky mezi jezdci a doprovodem. Mě se na blátě moc nedařilo. Již v tréninkách jsem několikrát upadl a to se opakovalo i v závodě. V pvní jízdě jsem odstartoval asi na dvacátémdruhém místě a dojel  jsem si pro pět bodíků za šestnácté místo. V druhé jízdě jsem upadl dvakrát a bylo po nadějích.
Odpoledne se udělalo pěkně a trať rychle vysychala. Byla to ale taková jednokolejka, na které se špatně předjíždí.

 
SMS Praha v Holicích: Z Újezda jsme jeli domů všechno umýt, vysušit a pokračovali jsme ráno do Holic na přebor SMS. Zde se sjelo dost jezdců z přeboru republiky, takže to byly pěkné závody. Já jsem obsadil v obou dvou jízdách sedmou příčku. Jel jsem tréninkově ještě s třídou 125ccm, kde jsem dojel na sedmnáctém a devatenáctém. Byla to dřina, protože bylo vedro a jelo se dvacet minut. Mrkněte na fotky jak z Újezda tak z Holic od Ládi Rohlíka:  www.fotomx.com

 
Pohár Vysočina ve Vranově 5.7.2005: Přišlo nám emailem, že se jede ve Vranově pohár vysočina, tak jsme ráno s taťkou a sestrou Dominikou vyrazili. Ráno bylo krásně, takže jsem si super zajezdil a zaskákal. V poledne začalo pršet a pršelo až do večera, takže závody proběhly zase na pěkném blátě. Jako obvykle se mi moc nedařily starty. V první jízdě jsem se asi z pátého probojoval na první již během prvního kola, ale upadl jsem v uklouzané zatáčce a pak jsem již dojel na třetím. V druhé jízdě jsem si nevzal brýle a tak mi je taťka dal až na startu. Nevěděl jsem, že mi nalepil přes roolfa trhačku a když se mi brýle neočistily po potažení slídy zahodil jsem je. Taťka mě ale zastavil asi ve třetím kole a dal mi brýle s roolfem znovu, protože bez brýlí se jede špatně a ještě hrozí úraz oka. Byl jsem asi na sedmém a dotáhl jsem to na pár metrů za třetího, kterého se mi již nepodařilo předjet. Byl to těžký, ale dobrý závod. Taťka s Dominikou fotili, jenom za sucha pak mi zase spolu čistili motorku a věci. Bylo co dělat. Chtěli jsme večer zůstat v Opatově, ale protože se nejela třída 85 ccm a bylo hodně mokro jeli jsme domů. Příští víkend se uvidíme v Opatově na mezinárodním závodě juniorů.