APRÍL - datum: 4.4.2006

Břeclav Goldfren 1.4.2006:  No a co se týká nás máme za sebou další závody v Břeclavi. Tréninky a první jízda proběhly na těžké pískové trati, protože byla hodně namočená po předchozích deštích. Závody se jeli na tři jízdy a započítávají se všechny tři. Já jsem měl pěkné starty, ale pak jsem v první jízdě upadl ze šestého a dojel na jedenáctém. Ve druhé se mi povolila přední brzda, tak jsem musel opět asi ze sedmého místa zajet do depa na opravu a ve třetí jsem dojel na sedmém. Všechny tři jízdy vyhrál Patrik Melichar, který jezdil skvěle. Všechny nás vyškolili dva jedenáctiletí maďaři, kteří byli na druhém a třetím, čtvrtý Slovák Klamo, pátý Kuba Strachota, no a pak už to nestálo za nic. Bylo vidět, že nemáme po té dlouhé zimě moc najeto. Taťka jel třídu MX a ve třech jízdách na dvacet minut zajel 10,13,8 místo. Večer jsme toho měli plné zuby. Zajeli jsme v Brně do KFC a hurá domů. Koukněte na pár fotek, které jsme s taťkou vyfotili.

První Aprílový víkend 1-2.4.2006:  Zdravím všechny závodníky a příznivce motokrosu. Nejprve vám sdělím aktuality ze světa:  V Belgickém Zolderu se jel první závod MS MX1,2. Sledovali jsme v přímém přenosu na francouzské satelitní stanici AB Mot.! Ve třídě MX1 suverénně kralovali obhájce titulu Stefan Everts a francouz jezdící v USA Sebastien Tortelli. První jízdu vyhrál Tortelli a po pádu v druhé jízdě přenechal vítězství Evertsovi. Pouze čtyři jezdci měli plný počet kol, takže letěli pěknou palbu. Třetí skončil Tanel Leok. Ve třídě MX2 se řezali více. Vyhráli známí pískaři Tyla Rattray, druhý Marc de Reuver a třetí Kenneth Gundersen. Přestože první jízdu vyhrál Ital David Philippartes, měl po startu pád a na stupně se již nedostal. Také obhájce titulu Antonio Cariolli v první jízdě padal, ale ve druhé dojel na druhém. Posílám dvě fota ze stupňů vítězů a S.Tortelliho při jízdě. Pokud by měl někdo zájem mohl bych nahrát všechny čtyři jízdy MS, nebo hodinový sestřih a zaslat na videokazetě na dobírku.

MX3 a ME 125 2.4.2006:  Ve Francouzském Castelnau de Levis  se jel závod MX3 a Evropský pohár 125cc. MX3 vyhrál Yves Demaria. Naši Zaremba 9 a Čadek 18. Martin Žerava pro zranění ještě nemohl startovat. V Evropském poháru 125 nejlépe z našich zajel Filip Neugebauer na devátém místě. To je po loňské Filipově absenci díky těžkým zraněním super, a proto touto cestou gratuluji za celý tým Racing-RM.